среда, 18. октобар 2017.

Idi dok nije postalo prekasno, a već je poprilično kasno

piše: Slobodan Vasković

Dodik je iz “Ekstremistana”, a Opozicija iz “Mediokristana” i dok god su u tom mentalnom ambijentu ne mogu se oduprijeti Dodiku, niti spriječiti “Crnog Labuda”, koji, u našem slučaju, znači potpuno potiranje svih društvenih normi, za početak; Nakon toga, mnogo gore od toga.



1.
Tako je bilo još 12.09., da bi, dan poslije, 13.09., Opozicija počela sa prelaskom iz “Mediokristana” u “Ekstremistan”; Već 17.10. o.g., Opozicija je značajno pojačala svoje prisustvo u novom staništu, počela ga disati punim plućima i direktno proizvela brojne izvore neizvjesnosti za Režim, lansirala sopstvenog “Crnog labuda”, suprotstavljajući ga onom Režimskom - Miloradu Dodiku.

2.
Uspjeh promjene Mentalnog ambijenta u kojem djeluje Opozicija donio im je Dominantnu poziciju na Kamernoj sceni Narodne skupštine RS, najjačeg Dodikovog manipulativnog oruđa; Iza kojeg se krio, kojim se pokrivao, Njime udarao kao buzdovanom…; Da bi sve to uspio, Dodik je Skupštinu potpuno obesmislio, ostavljajući od nje tek razlupanu formu, u kojoj djeluju njegovi Lični Nosači Ruku, dajući privid parlamentarizma, što, suštinski, ne postoji. U Skupštini caruju Nasilje i Teror već godinama!

3.
Skupština je Dodikova Mašina za mljevenje Društva, Nacije, Izvora Nacije; Sada je ta Mašina veoma ugrožena, nalazi se pred ogromnim izazovima, jer je Opozicija odlučila da se Mašini suprotstavi sopstvenom - Ekstremnim zahtjevom za poštivanjem pravila ponašanja i zakona, što je, već jedanaest godina, u NSRS nepoznato; Ako bi se i našao neki dokaz da je bilo poštivanja zakonitosti, a ne Instrukcija, onda je to tek Incident; Takvo pravilo odavno ne postoji. 

4.
Opozicija je shvatila da je sve što se zna o Dodiku nebitno; Da analiziranje i pravljenje oruđa na osnovu tih znanja neće doprinijeti njegovom skidanju sa vlasti; Da su anestezirani i samoanestezirani; Usredotočili su se, konačno, na ono što se ne zna o Dodiku - Prije svega kolika je njegova spremnost da, u maniru “Crnog labuda”, razori sve oko sebe!!!

5.
Odbačena je, nadam se zauvijek, platforma “Ćurka”!

6.
Opozicija sada tjera Dodika da se izjasni - Hoće li još Ekstremnije odgovoriti na Opozicione Ekstremne načine djelovanja.

Dodik je do sada vladao po principa mentalne pornokratije, rušeći vulgarno sve društvene vrijednosti; Bilo je to prelako, jer je Opozicija živjela u mrtvom “Mediokristanu”; Sada su se okolnosti promijenile: Opozicija je ušla u Dodikov Ambijent - “Ekstremistan”!

Potpuno nova situacija za Dodika; Potpuno novo iskustvo za Opoziciju, koja već dobija na kredibiltetu i kalibritetu.  

7.
Treba naglasiti da Ekstremno ima svoju disperziju i da Opozicija može pojačavati njegov intenzitet.

8.
Može i Dodik, ali zasjedanja njegove Mašine za mljevenje Društva, Nacije, Izvora Nacije, 13.09. i 17.10., pokazuju da Dodik pokušava pobjeći od uloge “Crnog Labuda”; Da se povlači i da pokušava održati Mašinu u kakvom takvom pogonu, uzmičući pred Opozicijom i krijući se po raznoraznim odajama Kamerne scene; Zavlačeći se iza providnih, jeftinih, lažnih, makijavelističkih kulisa nepostojećeg, fingiranog parlamentarizma.

9.
Brzina prolaženja “tačaka” takozvanog Dnevnog reda, preciznije Diktata Milorada Dodika, jeste srazmjerna brzini bjekstva iz situacije u koju ga je, zajedno sa njegovim Ličnim Nosačima Ruku, stavila Opozicija.

Dodik je u strahu; sa njim i Oligarhija&Bulumenta!

10.
Odluke koje su donesene i 13.09. i 17.10. su bezvrijedne, jer je parlament bezvrijedan, ali je neprocjenjiv Ambijent Straha u kojem ih je Režim donio! Vrlo Opipljiv. 

11.
Pokazalo se da Opozicija ima snage da teško uzdrma Režimskog “Crnog Labuda” sopstvenim “Crnim Labudom”.

12.
“Ekstremistan” je konačno prihvaćen kao stvarno mjesto življenja i ono što on podrazumijeva (sve alate i alatke) u borbi za uklanjanje jednog bezvrijednog, laživog, manipulativnog, neiskrenog, duboko pokvarenog Režima, što je plebiscitarnu podršku naroda za rješavanje narodnih problema, koju je dobio 2006. godine, u narednih jedanaest pretvorio u sredstvo za uništenje tog istog naroda.

13.
Sve priče o izdaji, prodaji, obojenim revolucijama, političkom Sarajevu, NATO, Rusiji… su nebitne, mahom su notorne laži; To su izanđale konfekcijske poze, prepune rupetina, izgrižene moljcima, miševima, ostalom gamadi, skupljenom pod Prvim Šinjelom! 

Sve služe za prikrivanje stvarnog posla Režima - Uništenja Nacije!

14.
Opozicija, konačno, nakon jedanaest godina počinje da brani interese Naroda. 

Sve do 12.09.o.g. oni su, nedjelovanjem, bili Dodikovi saučesnici u zlu; Od 13.09. oni su, izlaskom iz Okvira djelovanja koji im je On diktirao, postali Branioci Nacionalnih Interesa.

15.
Režim je šokiran; U nevjerici šta im se dešava - da se pokazuje kako su tek Kula od Karata - bježi od svake mogućnosti Fizičkog Nasilja, iako su javno i 13.09. i 17.10. insistirali na Institucionalnom Nasilju; Nasilju Institucija koje ne postoje, već su zamijenjene Dodikovim Ličnim Nosačima Ruku, koji su tek njegove parije, nesvjesne zla koje čine.

16.
Nije njihov problem, Ličnih Nosača Ruku, tek nedostatak Odgovornosti, već nedostatak Savjesti, Beskrupuloznost i potpuno odsustvo bilo kakvog stava! 

Taj problem je nerješiv kod mentalnog sklopa Sluge Pokornog; “Bicikliste” i sličnih Neljudi.

17.
Dvije Opozicione lake partije djelovanja u Mentalnom Ambijentu “Ekstremistana”, u kojem Dodik već jedanaest godina boravi, pokazale su da se Režimski “Crni Labud” veoma uplašio onog novostvorenog Opozicionog.

18.
Dodikov “Crni Labud” je poodavno formiran, samim tim dijelom i istrošen, ali i dalje sposoban za Nasilje; Opozicioni Crni Labud narasta permanentno, kvalitetno i kvantitativno; Sudar je neminovan.

19.
Nasilje je, ma koliko mi to mrsko bilo, Neminovno!

20.
Dodik je svjestan toga; Dodik pokušava da pobjegne od toga, jer Dodik jeste sve, ali još uvijek nije Ubica; Ali Ubice jesu oko njega; I to beskrupulozne i dokazane i masovne!

21.
Dodik, koliko god je njihov Prvi Šinjel, u istoj mjeri je i njihovo Sredstvo!

22.
Opozicija je morala da se brani i konačno je morala početi narod da brani; Dodik ih je natjerao u “Ekstremistan” i sada je u problemu; Velikom, Strašnom; Nerješivom!

23.
Na Kamernoj sceni njegove značajno oslabljene Mašine za mljevenje Društva, Nacije, Izvora Nacije, tek slijede predstave; Sve veće i sve značajnije; Dodik više nije Jedini Glavni Glumac u njima; Uloga podjednako značajnih je već poprilično. I nisu iz Dodikovih redova. Iz suprotnih su.

24.
Najjednostavnije rješenje bilo bi da Dodik odmah ode; I tako zaštiti Sebe i sve od Sebe! I otvori svojim odlaskom davno zapečaćene demokratske progrese.

25.
U suprotnom, sve će završiti Nasiljem, Nekontrolisanim. Nažalost, sva plutokratska društva u 21. vijeku pala su nakon Revolucija; Tako će i ova, ako Dodik ne ode.

26.
Lično računam na njegovu Sebičnost, koja bi, konačno, mogla dati i jednu pozitivnu stvar; U suprotnom, ta Sebičnost je Izvorište koje će produkovati Nasilje. Drugog puta tu nema, niti mišije rupe u koju se njegovi Lični Nosači Ruku mogu zavući kako bi to izbjegli.

27.
Mržnja je sredstvo koje je Dodik rado često, prečesto upotrebljavao; Dosta dugo vrlo dozirano i samim tim vrlo uspješno; A onda je bacio mjerač.

Mržnja je, među suprotstavljenim blokovima, tolika da je nemoguće prevazići, dok god je Dodik u bilo kojoj funkciji u Republici Srpskoj.

28.
O tome bi Dodik trebalo dobro da razmisli; Prije nego postane Ubica, iako sam ubiti neće. Ima ko hoće i to u njegovo ime. I on to odlično zna!   

Desi li se to (iskreno se nadam da neće) biće prekasno za sve. A već je poprilično kasno.