среда, 4. октобар 2017.

Kratki razgovor sa “Vasilije jasović” koji tvrdi da je Sonja Rubež

piše: Slobodan Vasković

Podnevnu monotoniju prekida mi zvono telefona; Pogledam, na zaslonu viber, na viberu “Vasilije jasović”, meni nepoznata osoba.

Uočavam da je “prezime” napisano malim slovom, što asocira da je neko na brzinu napravio profil na viberu i zove li zove. Dva puta, tri puta; Na četvrti poziv se javljam. Vidim da je “Vasiliju jasoviću” baš nužda. I da ga je pritislo…

Kako se javih, Iznenađenje…

“Ovdje Sonja Rubež, g. Vaskoviću, ona iza koje stoji Klan”, kaže ženski glas sa druge strane  - “Vasilija jasovića”!

“Ovo stvarno nema smisla, zašto vi mene ne nazovete…, blablabla”, nastavlja Sonja “Vasilije jasović” Rubež.

“Zašto se lažno predstavljate; Zbog čega manipulišete? I zašto ne nazovete sa svog broja, kao Sonja Rubež, a ne Vasilije jasović”, pitam ja više ne znam ni koga; da li Rubežovu ili “jasovića” ženskog glasa.

"Blablabla", nastavlja "Vasilije jasović".

“Gospođo, nazovite sa svog broja, pa ćemo razgovarati, a sa Vasilijem jasovićem neću”, kažem Ženskom jasoviću, koji se predstavio kao Sonja Rubež i prekinem viber vezu.

Nakon toga zvoni “direktna” - +387 65 923 …

Naravno da se javljam odmah.

“Ovdje Sonja Rubež; Zovem sa vibera mog prijatelja, da se ne trošim…”, kaže (valjda) Sonja Rubež!
“Nije valjda da nemate za telefonski razgovor dovoljno impulsa, draga Sonja”, sav sam zabrinut!

“Znate, ovo nema smisla, ovo pisanje, ja sam mislila da ste vi ozbiljni…”, nastavlja Rubež kao Rubež, a ne više kao “Vasilije jasović”, sa akcentom na malo j.

“Demantujte, a ono što nema smisla je šta ste sve počinili i to su vrlo ozbiljna krivična djela”, uzvraćam, ali u tom trenutku veza puče.

Da li je Rubežova ostala bez impulsa ili joj je “Vasilije jasović” otrgao telefon ili  joj je dojadio razgovor ili…

Kako god, nastavljam sa tekstovima o pljački FG “Birač”/“Alumine”, u kojoj je učestvovala i Rubežova, u kojoj učestvuje i njen muž Nenad, advokat “Pavgorda” i brojni drugi, što litvanski državljani, što ovdašnji, koji su zloupotrijebili teško funkcije koje obnašaju. 


Imam još itekakvih aduta u oba rukava, čak i u nogavicama, protiv “jasovića” - od dokumenata, koji potvrđuju da su počinili teška krivična djela, pa do fotografija njihovih elitnih objekata, što su ih stekli pljačkom “Alumine”! (nastaviće se)