уторак, 6. септембар 2011.

Stanković opljačkao RT RS, Dragan Davidović se nije protivio

piše: Slobodan Vasković
 Firma “Integral Inženjering”, u vlasništvu banjalučkog tajkuna Slobodana Stankovića i njegove supruge Slavice, prilikom izgradnje i opremanja novog RTV doma u Banjaluci, opljačkala je Javni servis RS za višemilionski iznos, a da direkektor RT RS-a Dragan Davidović nijednim potezom ili riječju nije reagovao iako je o svemu uredno obaviješten, što samo potvrđuje spregu ovog dvojca.   O čemu se, zapravo, radi?
“Integra Inženjering” je svom podizvođaču radova, firmi IT professional d.o.o., naložila da telefonske uređaje, nabavljene za potrebe novog RTV doma, umjesto u zgradu RT RS-a montira u Stankovićevoj zgradi (smještenoj tik pored RTV doma i Administrativnog centra RS) i to na spratovima gdje se nalaze Integrini restoran, kafić i apartmani.
Tu nije kraj otimačini. Stanković nalaže da se jedan od dva agregaciona switch_a Cisco 4500, ugrađana na zgradu RTV doma, skine i montira u Poslovni objekat Integra, kakako bi se omogućilo useljenje Poreske uprave RS.
Bezočna pljačka se nastavlja. Iako je po ugovoru bilo pedviđeno da “Integral Inženjering” montira i kompletan video sistem na zgradu novog RTV doma, Stanković je naredio da se ne montira nijedna video kamera. Osim toga, Stanković je izričito naložio da se kamera visokog kvaliteta (trebalo da bude postavljena na antenski stub RT RS-a na krovu zgrade kako bi se snimala panorama grada) umjesto na zgradu RTV doma instalira u restoranu njegovog Poslovnog objekta, na 14 spratu, kako bi se snimala muzika, jer nije bio zadovoljan ranije postavljenom kamerom.
Telefonski uređaji i kamere za video nadzor samo su dio opreme koju je Stanković otuđio RT RS-u, o čemu svjedoče i dokumenti koje objavljujemo.
(Sutra objavljujemo nove šokantne detalje i dokumente o pljački budžeta RS i institucija ovog entiteta koje su kupile poslovne prostore u Stankovićevoj poslovnoj zgradi, kao i imena najvažnijih učesnika u tim prevarama).