недеља, 8. јун 2014.

Neljudskost: Dok se narod davio, Dodik ispitivao visinu rejtinga

Piše: Slobodan Vasković

Neljudskost vlasti i njenu bezočnost, bahatost, drskost, bezobrazluk i, što ne reći, idiotluk, najbolje ilustruje činjenica da su istraživanje javnog mnenja vršili u periodu kada se narod u Republici Srpskoj bukvalno davio u potopu.

Režimski mediji su naveli da je istraživanje Ipsos-a “‘licem u lice’ urađeno na 1.001 ispitaniku i u periodu od 13. do 27. maja ove godine”.

U periodu u kojem je vršeno istraživanje (13.-27. maja) poplavljeni su Doboj, Šamac, Bijeljina, Banjaluka, Laktaši, Čelinac, kompletna Semberija, Posavina, dobar dio Krajine, Zvornik, Šekovići…

U vrijeme dok je IPSOS istraživao, potopljeno je dvije trećine RS, više od dvadeset ljudi je smrtno stradalo, stotine hiljada su ostali bez krova nad glavom…

Međutim, svi oni, prema IPSOS-u, su se rado odazvali njihovim anketarima i, kako ta agencija navodi, “licem u lice” im saopštili da i dalje obožavaju SNSD i Milorada Dodika.

Samo neljudi, bez ikakvih skrupula, mogu sebi dozvoliti luksuz da objave lažno istraživanje u situaciji kada je narod poharan i da uz to tvrde da je to istraživanje urađeno usred kataklizme.

Ova činjenica ujedno najviše govori o validnosti tog istraživanja.