уторак, 7. март 2017.

Sepuku za Matarugu; Lajčakove lažne suze; Crni Patrijarh

piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Mataruga, rektor Univerziteta u Banjaluci, trebalo bi da izvrši Sepuku; Ostao je bez časti i to po nalogu Gospodara.

2.
Mataruga je pokazao da je Biciklista - spreman poviti leđa pod pritiskom Gospodara i spreman (is)pedalirati sve zakonske propise, Univerzitet obesmisliti, samo da bi sačuvao poziciju Rektora; Postavljanjem Predraga Ćeranića na mjesto dekana Fakulteta bezbjednosnih nauka!

3.
Ćeranić, plitki propagandista Milorada Dodika, konačno se dočepao komada krtine, postao je, navodno, nešto; Nije više samo Crvjezik, koji poziciju kupuje psihotičnim manipulacijama, podmetanjima, olajavanjima, izdajama, gazeći preko leševa…

Ćeranić nikada neće postati nešto, kakvu god poziciju obnašao. Jednostavno, taj štof je toliko truo i smrdljiv da tu popravke nema.

4.
Odvratnije od toga je podrazumijevanje laži u pojašnjenju koje je pružio “Pokojni” Rektor Mataruga - sopstveno nezakonito ponašanje opravdao je nezakonitim imenovanjima na Univerzitetu Istočno Sarajevo!

Laž je da je zakonito.

5.
Režim je, bez ostatka, sveo Univerzitet na nivo pijace, gdje najbolje tezge dobijaju najvjernije sluge.

Ni “Pokojni” Sluga Mataruga, u tom kontekstu, nije loše prošao. Ostao je Rektor.

6.
Ipak, najodvratnije je djelovanje Grupe Intelektualaca, bezimenih beskičmenjaka, koji su sastavili Pismo o Etici i uputili ga na razne adrese, i medijske.

Njihovo pismo je posmrtno pismo - u kojem se nariče nad “Upokojenim” Univerizitetom i Pokojnim “Intelektualcima”.

Kakvi su to Bezimeni Intelektualci, koji drže Slovo o Etici i Zakonitosti i blablabla? Nikakvi; To je Grupa Polomljene Kičme, nesvjesna da svojim kukavičlukom, licemjerstvom, lažnom slobodoumnošću jedino uspijeva pokazati nivo sopstvene truleži, potkupljivosti, klijentelizma…

7.
Zbog takvih je Univerzitet i uništen, sveden na nivo Crvjezika; Pretvoren u laboratoriju za proizvodnju klonova aktuelnih vojnika Režima.

8.
Sa istog tog Univerziteta čuo se samo Jedan Glas protesta tokom javnog Ubistva s predumišljajem profesora Ratka Kravarušića. Nijedan tokom uništenja profesorice Radojke Praštalo.

9.
Kravarušića je Progonom likvidirao Nikola Špirić. 

10.
Na sličan način pokušana je nedavno i likvidacija Danijele Novaković, Republičkog pravobranioca.

Jedan od Egzekutora - Dželat Mirko Stojčinović i dalje otima od Grada. 

Ostale Ubice ćute, čekajući da li će Novakovićeva podleći ili, pak, preživjeti kao teški invalid. 

Kako god završi, a nadam se da će ozdraviti u potpunosti, ostaje činjenica da su je Pokušali Ubiti Pritiskom i Prijetnjama! 

11.
Gdje su bili “Intelektualci”, makar i anonimno, kada je ubijan, natenane, Kravarušić, kada je uništavana Praštalo, kada se, danas, likvidira Novakovićeva… 

12.
Sepuku bi mogao postati vrlo popularan, kada bi “intelektualci” imali bar zrno svijesti; pola zrna hrabrosti; četvrtinu zrna savjesti… Kako imenovani, tako i anonimni.

Isto se odnosi i na takozvanu Opoziciju, koja nije ni pisnula u navedenim slučajevima, sada već masovnih ubistava.

13.
Ćeranićevo imenovanje, u detalju, znači da je Dragan Lukač uspio da ga skloni iz MUP-a RS i tako udalji njegove ambicije od ministarskog mjesta, ali i da zada težak udarac Dragomiru Jovičiću, nekada davno ministru policije, koji je bio najkompetentniji za poziciju dekana na Fakultetu bezbjednosnih nauka, koji je, uzgred rečeno, nezakonito i formiran. 

14.
Koga briga - “Država” je grupa okupljena oko Moloha; sve izvan tog Kruga podložno je uništenju.

Dodatak 1: Lajčakove suze 
Miroslav Lajčak, nekadašnji visoki predstavnik, izrazio je duboku zabrinutost  za dešavanja na Balkanu, posebno u BiH, navodeći da je pred raspadom.

Nije o tome mislio kada je, u vrijeme dok je bio visoki p. za BiH, uzimao Torbu u Vladičanskoj vili u Dubrovniku. Pet miliona evra.

Lajčak je zaslužio doživotnu robiju zbog svog temeljnog rada na uništenju šansi BiH i sprečavanju ove zemlje da postane normalna. 

Najveći poticaj BiH koji bi EU mogla dati u ovom trenutku jeste da zabrani korumpiranom Ološu poput Lajčaka da išta govore o BiH i Regionu.

Dodatak 2: Izabran Crni Patrijarh

Moj dragi prijatelj i vrhunski Intelektualac Srđan Puhalo izabran je za Crnog Patrijarha.

Osim izvrsnih knjiga, odličnih blogova, vrhunskih tvitova, tu izuzetnu poziciju je zaslužio i zato jer su u njegovom telefonskom imeniku svi “Izdajnici”!

14.
Šta još da Vam kažem, sem ostanite sa mnom, jer ovaj blog je do ovog trenutka imao 22.028.020 posjeta.