недеља, 27. мај 2018.

Uznemirujući sadržaj: Fotografije tijela Davida Dragičevića prije obdukcije koju je uradio Karan; Dio Vrha MUP-a RS i Tužilaštvo i dalje štite Naručioce Ubistva, Egzekutore i njihove Saučesnike

David Dragičević


piše: Slobodan Vasković

Upozoravam da su fotografije koje objavljujem Vrlo Uznemirujući sadržaj.

Na prvoj slici je tijelo Zvjerski Ubijenog Davida Dragičevića, snimljeno prije nego je počela obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu RS. Obdukciju je uradio Željko Karan, koji je u svom nalazu mnogo toga više prikrio nego što je otrkio. 

Razlog je jasan: imao je naredbu od Vrha NarkoKlana, koji je naručio likvidaciju Davida Dragičevića, da svojim obdukcionim nalazom direktno utiče na istragu i navede je na pogrešan trag - da se radi o "zadesnoj smrti".

Nastavak te lažne teze uslijedio je 26.03. na pres konferenciji MUP-a RS, koju je vodio Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, koji je ustvrdio da je Davidova "smrt zadesna", ali i da je David Dragičević u noći 17/18.03 opljačkao kuću Đorđa Rađena, koja se nalazi u banjalučkom naselju Lauš. 

Kasniji događaji su pokazali da David nije bio u toj kući, a to je potvrdio i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave krim policije (koja sada vodi istragu o Ubistvu Davida Dragičevića).

Kostreševićeva izjava je potpuno suprotna od Ilićeve. 

Ilića su podržali Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, Darko Ćulum, direktor Policije, Glavni okružni tužilac Želimir Lepir, kao i postupajući tužilac Dalibor Vrećo. 

Lukač, Ilić, Lepir, Ćulum, Vrećo, Karan, kao i Đorđe Rađen, vlasnik kuće na Laušu, čija pljačka je režirana, su, izvan svake razumne sumnje, Saučesnici u Ubistvu Davida Dragičevića i nastavljaju da štite Naručioce Ubistva, Egzekutore i ostale saučesnike u likvidaciji.

Dokazuju to i fotografije koje objavljujem i na kojim su jasno uočljive teške povrede na glavi Davida Dragičevića - na čelu, sljepočnici, oko usta, na lijevoj strani donje vilice, nosu....
  
Glavni okružni tužilac Želimir Lepir nekoliko puta je izjavio da "Davidu Dragičeviću nisu izbijeni zubi". 

Lepir je slagao: Na slici 1. jasno se vidi da u gornjoj vilici, na lijevoj strani, nema zuba. Izbijeni su.

Slike 3.i 4., sa reobdukcije tijela, koju je radio doktor Milosavljević još eksplicitnije dokazuje da Lepir laže.

Kada se pogledaju prve dvije fotografije, nesumnjivo je da tijelo Davida Dragičevića nije provelo u vodi sedam dana, kako je to, mimo obdukcionog nalaza, tvrdio Karan. 

Tijelo Davida Dragičevića bačeno je u kanalizaciju Crkvena pet do deset časova nakon što je likvidiran.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

David Dragičević je pretučen 18.03. u ranim jutarnjim časovima, potom otet i odvežen policijskim automobilom na nepoznatu lokaciju gdje je zvjerski mučen narednih šest dana.

Njegovo tijelo nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03.

Ono što je šokantno je činjenica da Okružno tužilaštvo Banjaluka još uvijek nije kvalifikovalo smrt Davida Dragičevića kao Teško Ubistvo, a, kako stvari stoje, ne namjeravaju to ni učiniti. Iz prostog razloga što je Lukač Lepiru naredio da to ne smije uraditi ni po koju cijenu. Ali i zato što Tužilaštvo nije nezavisni subjekt, već servis dijela Vrha MUP-a RS, koji predvodi Lukač i koji isljeđuje, optužuje i presuđuje. Tužilaštvo samo potvrđuje ono što im se iz tog dijela MUP-a RS naredi.

Davor Dragičević je, u ime građana, koji su se potpisali imenom i prezimenom, podnio Okružnom tužilaštvu stotine prijava za Teško ubistvo, ali ni to nije ponukalo Lepira i Vreću da počnu istraživati Teško Ubistvo.

Na pitanje članova Anketnog odbora Narodne skupštine RS, kako se postupa na osnovu prijava građana za krivično djelo ubistvo, Vrećo je rekao da se "one zavode" u njegov spis. 
Time je praktično poriznao da mu ne pada na pamet da istražuje Teško Ubistvo Davida Dragičevića i da to neće učiniti ni po koju cijenu. (nastaviće se)

1) Uznemirujući sadržaj: Fotografija tijela Davida Dragičevića prije početka obdukcije koju je uradio Željko Karan


2) Uznemirujući sadržaj: Fotografija obdukcije tijela Davida Dragičevića koju je uradio Željko Karan



3) Uznemirujući sadržaj: Fotografija reobdukcije tijela Davida Dragičevića, koju je uradio doktor Ivica Milosavljević

4) Uznemirujući sadržaj: Fotografija reobdukcije tijela Davida Dragičevića, koju je uradio doktor Ivica Milosavljević